1. >Reseptit
  2. >Uunissa paistettua purjoa papusekoituksen, fetajuuston, basilikan ja paahdetun ruisleivän kera

Uunissa paistettua purjoa papusekoituksen, fetajuuston, basilikan ja paahdetun ruisleivän kera

Helppo
4 henkilöä
40 min
Ainekset
4 henkilölle
600 g purjosipulia

2 rkl oliiviöljyä

2 purkkia Bonduellen papusekoitusta (250 g valutettuna)

1 punasipuli, n. 50 g

50 g fetajuustoa

4 ruisleipäviipaletta

½ nippu basilikaa

Suolaa

Mustapippuria
Ainesosat 4 henkilölle
600 g purjosipulia

2 rkl oliiviöljyä

2 purkkia Bonduellen papusekoitusta (250 g valutettuna)

1 punasipuli, n. 50 g

50 g fetajuustoa

4 ruisleipäviipaletta

½ nippu basilikaa

Suolaa

Mustapippuria
  1. Vaihe 1
    Puhdista purjosipulit ja leikkaa ne 6 cm:n pituisiksi palasiksi.
  2. Vaihe 2
    Laita purjosipulit uuninkestävään vuokaan papusekoituksen, hienonnetun punasipulin, oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa.
  3. Vaihe 3
    Paista 185-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Vaihe 4
    Murenna fetajuusto ja ruisleipä pienemmiksi paloiksi ja ripottele ne purjosipuleiden päälle. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita.
  5. Vaihe 5
    Aseta purjosipulit ja papusekoitus vadille ja ripottele päälle basilikanlehtiä.
Vinkki:
Tarjoillaan kala- ja liharuokien lisukkeena, on myös mainio kasvisruoka. Voit käyttää myös chilipapuja, currypapuja, linssejä tai kikherneitä.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä