4 purkkia Bonduelle Tex Mex mustia papuja (520 g valutettuna)
2 sipulia
Öljyä
400 g naudanjauhelihaa 10 %
½ punainen, mieto chili
1 ½ tl roomankuminaa
¼ tl kanelia
2 purkkia murskattuja kirsikkatomaatteja
3 rkl tomaattitiivistettä
25 g tummaa suklaata 80 %
Suolaa ja pippuria
Päälle:
2 dl ranskankermaa 18 %
1 dl korianterin- ja mintunlehtiä
1 pieni punasipuli
½ mieto punainen chili
Ainesosat 4 henkilölle
4 purkkia Bonduelle Tex Mex mustia papuja (520 g valutettuna)
2 sipulia
Öljyä
400 g naudanjauhelihaa 10 %
½ punainen, mieto chili
1 ½ tl roomankuminaa
¼ tl kanelia
2 purkkia murskattuja kirsikkatomaatteja
3 rkl tomaattitiivistettä
25 g tummaa suklaata 80 %
Suolaa ja pippuria
Päälle:
2 dl ranskankermaa 18 %
1 dl korianterin- ja mintunlehtiä
1 pieni punasipuli
½ mieto punainen chili
Vaihe 1
Huuhtele pavut siivilässä ja anna veden valua pois.
Vaihe 2
Silppua sipuli ja ruskista se yhdessä jauhelihan kanssa.
Vaihe 3
Lisää mausteet, kirsikkatomaatit ja tomaattitiiviste ja anna hautua 5 minuutin ajan.
Vaihe 4
Lisää suklaa ja pavut ja anna niiden kuumentua.
Vaihe 5
Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
Vaihe 6
Tarjoile kulhosta yhdessä ranskankerman, yrttien, silputun punasipulin ja chilin kera.
Vinkki:
Chili sin carne eli ilman lihaa, on todella maukasta. Chilin kera voidaan mainiosti tarjoilla riisiä. Pavut ja riisi täydentävät toisiaan, jotta proteiineista saadaan irti kaikki hyöty.