1. >Reseptit
  2. >Chili con carne mustien papujen kera

Chili con carne mustien papujen kera

Keskitaso
4 henkilöä
20 min
Ainekset
4 henkilölle
4 purkkia Bonduelle Tex Mex mustia papuja (520 g valutettuna)

2 sipulia

Öljyä

400 g naudanjauhelihaa 10 %

½ punainen, mieto chili

1 ½ tl roomankuminaa

¼ tl kanelia

2 purkkia murskattuja kirsikkatomaatteja

3 rkl tomaattitiivistettä

25 g tummaa suklaata 80 %

Suolaa ja pippuria

Päälle:

2 dl ranskankermaa 18 %

1 dl korianterin- ja mintunlehtiä

1 pieni punasipuli

½ mieto punainen chili
Ainesosat 4 henkilölle
4 purkkia Bonduelle Tex Mex mustia papuja (520 g valutettuna)

2 sipulia

Öljyä

400 g naudanjauhelihaa 10 %

½ punainen, mieto chili

1 ½ tl roomankuminaa

¼ tl kanelia

2 purkkia murskattuja kirsikkatomaatteja

3 rkl tomaattitiivistettä

25 g tummaa suklaata 80 %

Suolaa ja pippuria

Päälle:

2 dl ranskankermaa 18 %

1 dl korianterin- ja mintunlehtiä

1 pieni punasipuli

½ mieto punainen chili
  1. Vaihe 1
    Huuhtele pavut siivilässä ja anna veden valua pois.
  2. Vaihe 2
    Silppua sipuli ja ruskista se yhdessä jauhelihan kanssa.
  3. Vaihe 3
    Lisää mausteet, kirsikkatomaatit ja tomaattitiiviste ja anna hautua 5 minuutin ajan.
  4. Vaihe 4
    Lisää suklaa ja pavut ja anna niiden kuumentua.
  5. Vaihe 5
    Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
  6. Vaihe 6
    Tarjoile kulhosta yhdessä ranskankerman, yrttien, silputun punasipulin ja chilin kera.
Vinkki:
Chili sin carne eli ilman lihaa, on todella maukasta. Chilin kera voidaan mainiosti tarjoilla riisiä. Pavut ja riisi täydentävät toisiaan, jotta proteiineista saadaan irti kaikki hyöty.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä