1 purkki Bonduelle kikherneitä (265 g valutettuna)
1 kurkku
1 punasipuli, n. 50 g
1/4 punttia tilliä
4 mintun vartta
1-2 valkosipulin kynttä
1 sitruuna, luomu
3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
Suolaa
Mustapippuria
Ainesosat 4 henkilölle
4 broilerinfileetä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
Tzatziki:
1 purkki Bonduelle kikherneitä (265 g valutettuna)
1 kurkku
1 punasipuli, n. 50 g
1/4 punttia tilliä
4 mintun vartta
1-2 valkosipulin kynttä
1 sitruuna, luomu
3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
Suolaa
Mustapippuria
Valmista tämä resepti:
Kikherneet - 310 g
Vaihe 1
Halkaise kurkku pituussuunnassa, ja poista siemenet teelusikan avulla. Leikkaa pieniksi paloiksi.
Vaihe 2
Hienonna punasipuli, tilli ja minttu. Raasta valkosipuli raastinraudan pienellä terällä.
Vaihe 3
Raasta sitruunankuori hienoksi, ja purista sen mehu. Sekoita yhteen jogurtin, yrttien ja sipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vaihe 4
Nuiji broilerinfileet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Pyörittele fileet öljyssä, oreganossa, suolassa ja pippurissa. Grillaa fileet kuumassa grillissä, pari minuuttia kummaltakin puolelta.
Vaihe 5
Tarjoile broilerinfileet kikhernetzatzikin, leivän ja vihreän salaatin kera.
Vinkki:
Voit käyttää myös punaisia kidneypapuja tai mustasilmäpapuja.