1. >Reseptit
  2. >Lihamuhennos kidneypapujen ja juuresten kera

Lihamuhennos kidneypapujen ja juuresten kera

Keskitaso
4 henkilöä
120 min
Ainekset
4 henkilölle
6600 g naudanlihaa kuutioina

Öljyä

Suolaa ja pippuria

2—3 dl vettä

1 dl olutta

1 dl kuohukermaa

2 rkl soijakastiketta

2 timjaminvartta

4 keltajuurikasta suurina kuutioina

4 persiljajuurta suurina kuutioina

2 purkkia Bonduelle kidneypapuja (valutettu paino 500 g)

Gremolata:

1 dl karkeaksi silputtua lehtipersiljaa

1 hienonnettu valkosipulin kynsi

Puoli luomusitruunan kuorta raastettuna
Ainesosat 4 henkilölle
6600 g naudanlihaa kuutioina

Öljyä

Suolaa ja pippuria

2—3 dl vettä

1 dl olutta

1 dl kuohukermaa

2 rkl soijakastiketta

2 timjaminvartta

4 keltajuurikasta suurina kuutioina

4 persiljajuurta suurina kuutioina

2 purkkia Bonduelle kidneypapuja (valutettu paino 500 g)

Gremolata:

1 dl karkeaksi silputtua lehtipersiljaa

1 hienonnettu valkosipulin kynsi

Puoli luomusitruunan kuorta raastettuna
  1. Vaihe 1
    Kuullota liha öljyssä kattilassa. Mausta suolalla ja lisää vesi.
  2. Vaihe 2
    Anna lihan kiehua ja kuori vaahto veden pinnalta.
  3. Vaihe 3
    Lisää olut, kuohukerma, soijakastike, timjami ja laita kansi päälle. Anna muhennoksen hautua 1 tunti.
  4. Vaihe 4
    Lisää pestyt keltajuurekset ja persiljajuuret kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 30—45 minuuttia.
  5. Vaihe 5
    Valuta kidneypavut ja lisää kattilaan. Anna papujen hautua 5 minuuttia.
  6. Vaihe 6
    Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile gremolatan kera.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä